Суд ООН розгляне позов України проти росії щодо «геноциду» на Донбасі

19:36, 2 лютого 2024
Міжнародний суд ООН у Гаазі розгляне позов України проти росії за звинуваченням у використанні «геноциду» як приводу для вторгнення.
Суд ООН розгляне позов України проти росії щодо «геноциду» на Донбасі
Джерело фото: news.un.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжнародний суд ООН у Гаазі прийняв рішення ухвалити до розгляду позов України проти росії. Київ звинуватив москву в тому, що остання намагалася використати обвинувачення у «геноциді російськомовного населення» на Донбасі як привід для ведення війни, – повідомляє ВВС.

Суд частково відхилив твердження росії, яка стверджувала, що позов України не підпадає під юрисдикцію цього суду. Однак суд нагадав, що саме росія неодноразово обвинувачувала Україну у геноциді на Донбасі.

Суд ООН вирішив частково розглянути претензії України по суті, відкинувши твердження про порушення росією міжнародної конвенції про запобігання геноциду.

На попередньому етапі розгляду позову в вересні минулого року, Україна стверджувала, що росія використовує хибні обвинувачення у геноциді для виправдання незаконного вторгнення. Суд ООН раніше вимагав від росії призупинити військові дії на території України, але це рішення залишилося без наслідків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді