П'ятий день на ДніпроГЕС триває розбір завалів та оцінка стану обладнання, – Міненерго

15:29, 27 березня 2024
Фахівці оцінюють стан та можливість відновлення обладнання після атаки росіян на ДніпроГЕС.
П'ятий день на ДніпроГЕС триває розбір завалів та оцінка стану обладнання, – Міненерго
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На п'ятий день після атаки російських ракет на Дніпрогес продовжується розбір завалів та оцінка пошкоджень обладнання. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук у спілкуванні з «Радіо Свобода». За її словами, у разі можливості буде проведено ремонт та відновлення пошкоджених елементів обладнання, але ті, які не можна відновити, будуть замінені.

«Що стосується пошкодження Дніпрогесу, то на сьогодні ще тривають розбір завалів та оцінка стану обладнання. Те обладнання, яке підлягає ремонту, яке можна швидко зремонтувати – ми це робимо. Те обладнання, яке зазнало значних пошкоджень, – шукаємо заміну йому і будемо намагатись якомога швидше поремонтувати його. Однак ми повинні розуміти, що у ворога зараз, як ми бачимо, енергетика – це ціль №1. Тому ми повинні бути готові до різних варіантів розвитку подій», - підкреслила Гринчук.

Чиновниця відзначила, що захист енергетичних об'єктів потребує посилення протиповітряної оборони. Вона підкреслила важливість комплексного підходу, який включає фізичний захист та інші заходи безпеки, для забезпечення найвищого рівня захисту енергетичних об'єктів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області