На Одещині затримано посадовця сільради, який «допомагав» військовозобов’язаним уникнути мобілізації

22:19, 18 квітня 2024
За грошову винагороду він обіцяв призовнику вплинути на посадових осіб ТЦК щодо прийняття ними рішення про визнання його непридатним до служби та надання тимчасової відстрочки від мобілізації.
На Одещині затримано посадовця сільради, який «допомагав» військовозобов’язаним уникнути мобілізації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині затримано посадовця Фонтанської об'єднаної територіальної громади, який «допомагав» військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику голови Фонтанської сільради Одеської області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України)», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, будучі керівником робочої групи з контролю щодо забезпечення заходів мобілізації, налагодив схему незаконного заробітку шляхом сприяння військовозобов’язаним в уникненні призову.

За винагороду він обіцяв призовнику вплинути на посадових осіб Доброславського ТЦК та СП щодо прийняття ними рішення про визнання його непридатним до служби та надання тимчасової відстрочки від мобілізації.

Посадовця затримали у службовому кабінеті після передачі йому 800  доларів неправомірних коштів. При цьому ще 4000 доларів він одержав на попередній зустрічі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд