Рада провалила голосування за накопичувальну пенсію

13:08, 25 квітня 2024
Парламент провалив голосування у першому читанні за законопроект про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення.
Рада провалила голосування за накопичувальну пенсію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада відхилила законопроект про пенсійну реформу та накопичувальну пенсії №9212. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Як писала «Судово-юридична газета», законопроектом пропонується встановити обов’язкову участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб до досягнення ними 55 років та обов’язкову сплату роботодавцями пенсійних внесків на користь таких найманих працівників.

Передбачається, що  роботодавці в разі ухвалення сплачуватимуть 1% у 2023 році , 1,5%; у 2024, 2% у 2025 роках від розміру заробітної плати працівників, а держава буде співфінансувати такі внески на паритетних засадах за рахунок коштів Державного бюджету України.

При цьому, розмір єдиного соціального внеску, який сплачується роботодавцем, залишається незмінним, накопичувальний внесок включається до складу єдиного соціального внеску.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду