В Україні повідомили про підозру заступнику гендиректора Росатома у розграбуванні ЧАЕС

15:49, 26 квітня 2024
Заступника гендиректора Росатома підозрюють у розграбуванні Чорнобильської АЕС під час окупації.
В Україні повідомили про підозру заступнику гендиректора Росатома у розграбуванні ЧАЕС
Джерело фото: pon.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчими Нацполіції України оголошена підозра заступнику генерального директора Росатома Миколі Мулюкіну через його причетність до розграбування Чорнобильської АЕС під час окупації. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Мулюкін, який є російським генерал-майором поліції, став першою посадовою особою рф, якій оголошено підозру за вчинення злочину такого масштабу. Він керував пограбуванням атомної електростанції під час її окупації, зберігаючи працівників станції та нацгвардійців, які захищали об'єкт, у якості заручників.

За даними слідства, Мулюкін особисто перебував на території Чорнобильської АЕС, де «фахівці» не мали чіткого плану щодо майбутньої долі станції та просто розграбували її майно. Понад 100 російських громадян були ідентифіковані як учасники цих подій, а керівництво окупантів на об'єкті належало саме Мулюкіну.

Представники національної поліції відзначають, що розкриття цього злочину стало можливим завдяки колосальній роботі слідчих та співробітників кримінального аналізу, які продовжують здійснювати розслідування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду