Кабмін затвердив Порядок ведення держреєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

16:25, 26 квітня 2024
В уряді заявили, що прийняття постанови необхідне для запобігання незаконному виготовленню підакцизної продукції та виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.
Кабмін затвердив Порядок ведення держреєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

26 квітня уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів».

Реалізація постанови дасть можливість привести нормативно-правові акти Уряду у відповідність до вимог закону 481/95-ВР у частині уточнення переліку обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів, яке повинно бути внесено до Єдиного державного реєстру. Це необхідно для підвищення споживчої безпеки шляхом посилення контролю за виробництвом тютюнових виробів.

У Кабміні заявили, що прийняття постанови сприятиме зменшенню нелегального виробництва та обігу тютюнової сировини та тютюнових виробів, що забезпечуватиме надходження податків до бюджету у повному обсязі.

«Це важливо для підтримки безпеки країни, адже більша частина надходжень спрямовується на сектор безпеки і оборони. Реєстрація обладнання у Єдиному реєстрі розпочнеться через 30 днів з дня набрання чинності зазначеною постановою», - повідомили на урядовому порталі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду