Україна та Європа працюють над внесенням Telegram в список платформ, які підлягають регуляції — голова Нацради

09:28, 30 квітня 2024
Ольга Герасим’юк також закликала припинити офіційну комунікацію держави в Telegram.
Україна та Європа працюють над внесенням Telegram в список платформ, які підлягають регуляції — голова Нацради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що незмінна у своїй думці щодо необхідності регулювання роботи Telegram в Україні. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

За її словами, Україна працює з європейськими партнерами над внесенням месенджера в перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції.

Герасим'юк також прокоментувала нещодавнє блокування ботів українських розвідслужб: «В таких випадках блокування чи у разі порушень законодавства (вони, - ред.) можуть бути оштрафовані. Як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку».

На її думку, Telegram є дуже зручною формою комунікації, однак офіційні особи та державні організації не повинні бути в ньому.

«Треба цю заборону негайно запроваджувати, на мій погляд. Я думаю, поступово, треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів», - підкреслила вона.

Водночас очільниця Нацради з питань телебачення та радіомовлення каже, що робота українських розвідувальних органів в Telegram - це лише їхня справа.

Нагадаємо, що 28 квітня стало відомо, щоTelegram заблокував низку офіційних чат-ботів, зокрема «Головний бот розвідки» ГУР, боти СБУ та бота Мінцифри «єВорог». Згодом Telegram відновив усі чат-боти.

Додамо, голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин підкреслив, що можна обійтися і без Telegram, і запропонував використовувати соцмережу, що належить компанії Марка Цукерберга.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді