Угода про членство України у Євросоюзі не повинна містити жодних територіальних обмежень, — Ольга Стефанішина

18:00, 10 травня 2024
Вона наголосила, що «євроінтеграція буде від Севастополя до Києва».
Угода про членство України у Євросоюзі не повинна містити жодних територіальних обмежень, — Ольга Стефанішина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Угода про членство України у Євросоюзі не повинна містити жодних територіальних обмежень. Про це заявила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає «Укрінформ».

«Стосовно війни і членства в ЄС, це моя принципова позиція, яка ґрунтується на юридичних аргументах, які пов’язані з процесом підписання Угоди про асоціацію. Вона була підписана, коли Крим був анексований, коли почалися військові дії в Донецькій та Луганській областях. Але Угода про асоціацію не містить жодного слова, пов’язаного з її територіальним застосуванням, так само і договір про членство України не має містити таких обмежень», – зазначила Стефанішина.

За її словами, існує спеціальна процедура Європейської комісії, яка передбачає рекомендацію щодо здійснення діяльності в країні, де частина території не є під ефективним контролем, як-от у випадку Кіпру.

Вона також зауважила, що країна у своїй переговорній рамці, яку вона представлятиме на першій міжурядовій конференції в червні, буде виходити з того, що не може бути жодних обмежень у контексті територіального застосування Угоди.

«Євроінтеграція буде від Севастополя до Києва», – додала вона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва