Що варто не упустити власникам скутера або мопеда в Україні: деталі реєстрації

07:05, 1 декабря 2021
Стало відомо, чи потрібно реєструвати скутер або мопед в Україні.
Що варто не упустити власникам скутера або мопеда в Україні: деталі реєстрації
Джерело фото: mmr.net.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Згідно з ПДД, всі механічні транспортні засоби повинні в обов’язковому порядку бути зареєстровані протягом 10 днів після їх придбання, одержання чи переобладнання (п.п. 30.1), а керування транспортним засобом, що не був зареєстрований у сервісному центрі МВС, забороняється законом (п.п. 2.9), – повідомляє mmr.

ПДР визначають механічний транспорт як транспортний засіб, що приводиться в рух за допомогою двигуна. Оскільки мопед і скутер мають двигун з робочим об’ємом до 50 см3 чи електродвигун потужністю до 4 кВт – вони є механічними транспортними засобами та підлягають обов’язковій реєстрації. Якщо ж потужність електродвигуна перевищує 4 кВт, то такі мопед чи скутер теж треба реєструвати, але вже в категорії А, тобто як мотоцикли.

Для реєстрації мопеда чи скутера необхідно подати у МВС паспорт громадянина Україні, індивідуальний податковий номер, договір купівлі-продажу ТЗ та сертифікат відповідності ТЗ.

Штраф за керування ТЗ, не зареєстрованим в установленому порядку, складає 850 грн, при тому сам мопед можуть забрати на штрафмайданчик (ч. 6 ст. 121 КУпАП). А покарання за повторне протягом року порушення становить 1700 грн штрафу або ж громадські роботи на термін від 30 до 40 годин з вилученням ТЗ чи без (ч. 7 ст. 121 КУпАП).

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що кількість інспекторів на вулицях столиці буде збільшено удвічі.

Крім того, киянам пояснили, за що можуть евакуювати автомобіль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді