МВС запустило нову онлайн-послугу для автовласників

14:55, 20 января 2020
Власники авто зможуть призначати належного користувача через смартфон.
МВС запустило нову онлайн-послугу для автовласників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ повідомляє, що для водіїв в Україні запустили нову безкоштовну послугу онлайн. Про це інформує прес-служба відомства.

В електронному кабінеті водія з’явилася нова безкоштовна послуга «Керування належним користувачем». Онлайн-сервіс доступний на сайті та на Урядовому порталі у розділі «Електронні послуги».

За допомогою цієї послуги українці отримали змогу призначити належного користувача на авто, щоб у разі автоматичної фото- або відеофіксації порушень ПДР штрафи отримувала особа, яка користується автомобілем, а не його власник.

«Належний користувач — це особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Можливість зазначати належного користувача транспортного засобу (ТЗ) стане в нагоді автомобілістам у зв’язку з появою нових правил та налагодженням системи фото- і відеофіксації та паркування. Адже нести відповідальність за свою поведінку на дорозі має безпосередньо водій авто, а не його власник (отримувати сповіщення про нові штрафи, сплачувати їх тощо)», йдеться у повідомленні МВС.

Зазначимо, онлайн-послуга є безкоштовною. Стати належним користувачем може людина, яка є власником національного посвідчення водія або посвідчення водія іноземної держави.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні посилять покарання за керування автомобілем у нетверезому стані.

Нагадаємо, ми повідомляли, як відновити права онлайн та скільки коштує послуга.

Також була інформація, як скасувати штраф за перевищення швидкості. Випадки порушення прав автомобілістів під час фіксування фактів перевищення швидкості органами поліції за допомогою TruCAM не зменшилися.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки