Зареєстровано проект постанови, який блокує Виборчий кодекс

13:42, 12 июля 2019
Депутати Валерій Писаренко та Дмитро Святаш створили проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про ухвалення Виборчого кодексу.
Зареєстровано проект постанови, який блокує Виборчий кодекс
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано проект постановлення про відміну рішення ВР від 11 липня про прийняття Виборчого кодексу України (№311-1-П), пише УНІАН.

Текст проекту постановлення можна знайти на сайті парламенту.

Його автори — народні депутати від групи «Відродження» Валерій Писаренко та Дмитро Святаш.

«Були допущені порушення низки вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України стосовно процедури прийняття парламентом законів», — пишуть автори у пояснювальній записці до проекту постановлення.

Як відомо, у випадку реєстрації проекту постановлення про відміну рішення стосовно прийняття закону він не може бути підписаний головою парламенту, поки такий проект постановлення не буде відхилено.

Верховна Рада голосувала 17 разів, бо необхідні 226 голосів депутатів не набиралися. Голова ВР Андрій Парубій виходив із президії в сесійну залу та особисто підходив до кожної фракції та групи з проханням підтримати кодекс.

Спочатку він заявляв, що буде три голосування — за повернення до поправок, за підтримку поправок і за Виборчий кодекс, але в результаті відбулося лише два голосування: перше — за повернення до поправок, яке з 17-го разу підтримали 227 народних депутатів.

Згодом Парубій поставив на голосування проект Виборчого кодексу  і заявив, що він буде голосуватися з усіма поправками, які оприлюднено робочою групою, та з усіма доповненнями, оголошеними з трибуни парламенту. Після цього набралося 230 голосів народних депутатів для підтримки кодексу.

Наразі кодекс поєднує 5 законів — про вибори народних депутатів, про президентські вибори, про Центральну виборчу комісію та про Єдиний державний реєстр виборців.

Виборчий кодекс вступить набере чинності на наступних парламентських виборах, а не на дострокових, які відбудуться 21 липня.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що є сумнів, що Зеленський підпише Виборчий кодекс.

Крім того, ми писали про те, що на наступних виборах до парламенту Виборчий кодекс діяти не буде

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді