Українські скаути: в Раді зареєстровано новий законопроект

13:55, 29 марта 2019
У Верховній Раді розглянуть проект закону на підтримку скаутського руху.
Українські скаути: в Раді зареєстровано новий законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 березня групою народних депутатів на розгляд до Верховної Ради України було подано відразу два законопроекти: №10184 та №10185 «Про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України». Проекти написано у співпраці з членами молодіжної організації «Пласт — Національна скаутська організація України».

Основні зміни планується внести до ЗУ «Про позашкільну освіту» та Бюджетного кодексу України, тим самим виводячи організацію ПЛАСТ на рівень державної. Автори наводять у приклад світовий досвід, зокрема Великобританію, Канаду, США, Ізраїль. Також законодавча підтримка скаутингу є у Сінгапурі, Гонконгу та Малайзії. А також у Новій Зеландії та Австралії, які опираються на базову королівську хартію про підтримку скаутингу у Великобританії.

Сьогодні скаутинг найбільш динамічно розвивається в Південно-Східній Азії. В одній лише Малайзії є близько мільйона скаутів. А скаутинг Індонезії став одним з наріжних каменів розвитку національної економіки і охоплює сьогодні понад 15 млн членів, тобто більше половини скаутів всього світу.

Сучасна стратегія Світової організації скаутського руху передбачає екстенсивний розвиток руху: з наявних понад 30 мільйонів членів до 100 мільйонів у найближчій перспективі.

Прийняття відповідного закону в Україні має зобов’язати чиновників на місцях розробляти і приймати програми підтримки та розвитку Пласту і скаутського руху загалом як на обласному рівні, так і на рівні районів та міст.

Запропоновані законопроектом зміни дозволять передбачити в діючому законодавстві Україні цивілізований формат співпраці між скаутською організацією та центральними органами виконавчої влади через державне визнання і підтримку Пласту. Автори ставлять за мету на державному рівні сприяти всебічному патріотичному вихованню та самовихованню української молоді, щоб молоді люди ставали свідомими, відповідальними і повновартісними громадянами місцевої, національної та світової спільнот.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що суд виніс рішення відносно підлітка у справі щодо булінгу вчителя.

Також нещодавно ми писали про реформування вищої освіти в Україні.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді