Суд розгляне справу про заборону Комуністичної партії

19:34, 14 июня 2019
Остаточна перемога декомунізації: Окружний адміністративний суд поновив розгляд позову Міністерства юстиції до КПУ.
Суд розгляне справу про заборону Комуністичної партії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України та Державна реєстраційна служба України звернулись до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Комуністичної партії України, в якому просять заборонити діяльність КПУ.  

У справі задіяні Генеральна прокуратура України, Служба  безпеки України, Всеукраїнське об`єднання "Свобода", Радикальна партія Олега Ляшка, Громадська організація "Воля-Громада-Козацтво", Українська республіканська партія.

Позивачі у адміністративному позові посилаються на факти порушення проти членів Комуністичної партії України кримінальних справ за злочини проти держави. Зокрема, за фактами публікації у ЗМІ закликів, спрямованих на зміну державної форми правління, слідчими відділами порушені кримінальні провадження.     

Справу не могли розглянути з 2014 року у зв’язку із апеляційними скаргами комуністів, самовідводами суддів та змінами підсудності. Тільки апеляційних скарг у справі було подано близько 27 штук.

Врешті-решт, Шостий апеляційний адміністративний суд повернув усі скарги скаржнику у зв`язку із зловживанням процесуальними правами на подання апеляційної скарги.

Відповідно, Окружний адміністративний суд м. Києва поновив розгляд справи  826/9751/14 та планує почати розгляд по суті з 26 червня 2019 року.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді