Вперше в Україні засудили кінопірата

13:37, 25 июня 2019
Покаранням за зйомку у кінотеатрі став штраф у розмірі 5100 гривень.
Вперше в Україні засудили кінопірата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У серпні 2018 року у рамках операції «Пірати» Департаментом кіберполіції Національної поліції України було затримано 23-річного чоловіка, який знімав прем'єрні покази кінофільмів у кінотеатрах та продавав ці відео для поширення на піратських сайтах. Так званий пірат намагався відзняти фільм у кінотеатрі на свій мобільний.

18 червня 2019 року Дзержинський районний  суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області оголосив вирок по справі №210/2266/19 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.176 ч.1 КК України (Порушення авторського та суміжних прав).

23-річний чоловік, знаходячись згідно з придбаним квитком у залі кінотеатру №3 Multiplex у місті Кривому Розі, помістив у підстаканник крісла свій коричневий Samsung Galaxy J7, за допомогою мобільного додатку для відеофіксації Auto Guard Pro здійснив повний запис фільму з метою його подальшої демонстрації (камкординг) за грошову винагороду без дозволу суб`єкта авторського права.

При цьому він завдав майнової шкоди на суму 26850,00 гривень суб’єкту, що підтверджується висновком судово-економічної експертизи у сфері інтелектуальної діяльності №15/13.9/38 від 27 березня 2019 року.

Обвинувачений вину у висунутому звинуваченні визнав у повному обсязі та розповів про фактичні обставини справи, зазначивши дату, час, спосіб та наслідки вчинення вказаного злочину, що відповідає викладеним в обвинувальному акті обставинам, щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати. Свої дії пояснив тяжким матеріальним становищем.

Суд врахував висновок районної філії ДУ «Центр пробації», де надається  характеристика особистості обвинуваченого, описується його спосіб життя, історія правопорушення та де зазначено, що обвинувачений може бути виправлений без ізоляції від суспільства.

Горе-пірата суд визнав винним та призначив штраф у розмірі 5100,00 гривень.

При цьому коричневий Samsung Galaxy J7 конфіскували у дохід держави.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, коли в Україні з’явиться реєстр педофілів. Також ми писали, що у Раді пропонують підвищити розмір допомоги на дитину.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей