Микита Потураєв розповів деталі ідеї введення національної прес-карти для журналістів, відео

18:00, 18 сентября 2019
Чи будуть обмежувати доступ для окремих журналістів: народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв прокоментував Право ТВ впровадження національної прес-карти.
Микита Потураєв розповів деталі ідеї введення національної прес-карти для журналістів, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Інформація про можливість введення національної прес-карти, про що йшлася мова в Офісі Президента на засідання Ради з питань свободи слова, неабияк збурила журналістську спільноту.

Частина представників ЗМІ вважає, що така міра може стати своєрідною «інквізицією» для українських журналістів.

Народний депутат від фракції «Слуга народу»,заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповів «Судово-юридичній газеті», що саме чекає журналістів у разі впровадження новацій.

«Це не буде якесь рішення або ініціатива «згори», щоб хтось штампував ці прес-карти. Питання стосується саме самоорганізації спільноти. Тобто, щоб сама спільнота журналістів  формувала основні засади та принципи, за якими будуть видаватися такі прес-карти. Це не буде ініціатива когось провладного», - пояснив народний депутат.

Як зазначив Микита Потураєв, ініціатива запровадження прес-карт обговорювалася у «Слузі Народу» вже давно, проте остаточного рішення щодо порядку їх видачі ще немає.

«Попередньо ми обговорювали, щоб сама спільнота визначила певну кількість людей (звісно, досить велику кількість), робота яких відповідає стандартам журналістики – чесної та незалежної. Звичайно, у нас є і Національна асоціація журналістів, є і незалежна медіа-профспілка, але все ж таки питання відповідності критеріям, це, на мою думку, те щодо чого абсолютно уся медіа-спільнота має дотримуватися однієї точки зору. Тобто, самі собі встановлюйте і дотримуйтесь», - пояснив він.

 «І, звичайно, інколи доведеться засуджувати тих, хто дотримуватися не буде. Так само як і визначати ті ЗМІ, у яких керівництво або власники надміру впливають на редакційну політику і заважають журналістам робити їх справу відповідно до критеріїв», - зауважив Микита Потураєв.

Також він підкреслив: про те, що прес-карти зможуть отримати тільки національні канали або якісь «обрані» засоби масової інформації, на попередніх обговореннях мова навіть не велась.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Генпрокурору нададуть виняткові повноваження для реформування свого відомства

Також ми писали про те, що народні депутати ухвалили закон про роботу Вищого антикорупційного суду.  

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді