Реорганізація Національної академії прокуратури та новий порядок підготовки прокурорів, відео

13:05, 11 декабря 2019
Про реформу прокуратури та нову систему підготовки прокурорів розповіли в Національній академії прокуратури.
Реорганізація Національної академії прокуратури та новий порядок підготовки прокурорів, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури» розпочався процес першочергових і багато в чому тимчасових заходів, пов’язаних передусім із кадровим перезавантаженням органів прокуратури шляхом атестації чинних прокурорів. Також надається можливість усім доброчесним кандидатам, які мають належні теоретичні знання та практичні навички, на конкурсних засадах обійняти посаду прокурора у будь-якому органі прокуратури.

Так, Закон передбачає створення Офісу генерального прокурора, окружних прокуратур, запровадження атестації для всіх діючих прокурорів. Крім того, на базі Національної академії прокуратури України буде утворено Тренінговий центр прокурорів. У найбільших містах — Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові — будуть діяти філіали Тренінгового центру.

На початковому етапі процесу реорганізації Національна академія прокуратури вже практикує навчання прокурорів та державних службовців.

Про доцільність та перспективу створення Тренінгових центрів Право ТВ розповів Віктор Кощинець, начальник відділу підготовки прокурорів з організації роботи в органах прокуратури та викладання професійної етики Національної академії прокуратури України. 

«З прийняттям змін до Закону України «Про прокуратуру» законодавець визначив, що Національна академія прокуратури припинить своє існування, на її базі буде утворено Тренінговий центр прокурорів України. І суспільство, й органи прокуратури очікують, що це буде державна установа  сучасного напрямку розвитку, яка під час підвищення кваліфікації даватиме нові знання і навички для вже діючих прокурорів, а в подальшому готуватиме кандидатів на посаду прокурора. Для Тренінгового центру досить важливим є практичний напрямок підготовки прокурорів з підвищення їх кваліфікації».

Наразі в Національній академії прокуратури проводяться заходи щодо зміни вектора розвитку системи підготовки прокурорів. Усі заняття носять практичний характер в залежності від цілей: для здобування нових знань проводяться семінари, для оволодіння новими навичками — тренінги.

Щодо актуальності реформи прокуратури Віктор Кощинець зазначив, що питання стосовно скорочення кількості прокурорів внаслідок реформи не виникне. Правильний розподіл повноважень на місцевому, регіональному та генеральному рівнях дозволить виправити дисбаланс.

Детальніше дивіться в сюжеті Право ТВ.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва