Суд поновив на посаді люстрованого прокурора Львівщини

16:30, 16 марта 2020
Микола Гошовський виграв справу щодо свого звільнення та поновився на посаді прокурора Львівської області.
Суд поновив на посаді люстрованого прокурора Львівщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Львівський окружний адміністративний суд рішенням по справі № №813/7563/14 поновив Миколу Гошовського на посаді прокурора Львівської області з 24.10.2014. Суд ухвалив визнати протиправним та скасувати наказ Генерального прокурора України №1460-к від 23.10.2014 про звільнення Гошовського з посади прокурора Львівської області. Рішення суду в частині поновлення Гошовського на посаді допущено до негайного виконання.

Микола Гошовський звернувся до суду з позовом до Генеральної прокуратури України, в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ Генерального прокурора України Яреми В. Г. №1460-к від 23.10.2014 про звільнення позивача з посади прокурора Львівської області; поновити позивача на посаді прокурора Львівської області та стягнути на його користь з відповідача суму середньомісячного заробітку за відповідною посадою за весь час вимушеного прогулу.

Миколу Голомшу звільнили з органів прокуратури на підставі Закону України «Про очищення влади».

Суд встановив, що позивача наказом від 23.10.2014 № 1460к звільнено за п. 7-2 ч. 1 ст. 36 КЗпП України, оскільки, як зазначено у довідці про результати вивчення особової справи щодо застосування заборон, визначених Законом України, у період з 25.02.2010 по 22.02.2014 він обіймав сукупно не менше одного року (3 роки 11 місяців) посади, віднесені до категорій «керівника, заступника керівника територіального (регіонального) органу прокуратури України», «керівника, заступника керівника самостійного структурного підрозділу центрального органу (апарату) Генеральної прокуратури України.

Проте суд вирішив, що оскаржений наказ про звільнення позивача з посади прокурора Львівської області ґрунтується виключно на довідці про результати вивчення особової справи позивача, а тому він не може бути визнаний правомірним та таким, що прийнятий на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України.

Сам М. Гошовський планує поновитися посаді прокурора Львівщини після призначення нового Генерального прокурора.

В той же день Львівський окружний адміністративний суд по справі № 813/7690/14 поновив на посаді військового прокурора Західного регіону України з 24.10.2014.

Раніше набуло чинності рішення ЄСПЛ, згідно з яким звільнення за Законом «Про очищення влади» порушило права українських чиновників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва