Атестація прокурорів місцевих прокуратур: враження прокурорів від іспиту, відео

19:07, 22 октября 2020
Більшість прокурорів складають тестування вдало: вони поділилися своїми враженнями з Право ТВ.
Атестація прокурорів місцевих прокуратур: враження прокурорів від іспиту, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 жовтня 2020 року розпочалась атестація прокурорів місцевих прокуратур та прокурорів військових прокуратур гарнізонів. Перший етап атестації, який мають скласти прокурори – іспит у вигляді тестування на знання норм права і вміння застосовувати закони. Для того, щоб тестування було визнано вдалим, прокурор має набрати не менше ніж 70 балів зі 100 можливих. Тестування відбувається з використанням комп’ютерної техніки і триває 100 хвилин. За кожну правильну відповідь зараховується один бал. Загалом, бажання перевірити рівень своїх знань виявили більше 6 тисяч прокурорів місцевих та військових прокуратур.

Цікаво, що багато прокурорів вже проходили схожу атестацію у 2015 році, а чимала кількість прокурорів у різні роки брала участь у різних конкурсах та доборах на посади в органах прокуратури. 

Втім, тестування на знання норм права – це лише перший етап атестації. Попереду прокурорів чекають тестування на здатність логічно  мислити, практичне завдання, безпосередньо пов’язане з діяльністю прокурорів, та етап співбесіди з членами спеціальних кадрових комісій. За розрахунками Офісу Генерального прокурора, атестація прокурорів місцевих прокуратур повинна завершитись ще до нового року, а прокурори, які вдало пройдуть усі етапи атестації, будуть переведені вже у нові окружні прокуратури.

Право ТВ поцікавилось у прокурорів, чи важко їм складати іспит та як вони взагалі ставляться до процедури атестації прокурорів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва