Рада ухвалила закон про передачу в оренду майна «Укроборонпрому»

17:00, 31 мая 2022
31 травня Рада ухвалила закон, яким спрошується процедури передачі в оренду майна підприємств концерну для розміщення виробництва, необхідного для армії.
Рада ухвалила закон про передачу в оренду майна «Укроборонпрому»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила 238 голосами "за" законопроєкт 7307 про внесення змін до статті 3 Закону України “Про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників Державного концерну “Укроборонпром” та забезпечення їх стабільного розвитку”, який передбачає на час війни спрощення процедури передачі в оренду майна підприємств концерну для розміщення виробництва, необхідного для армії.

 «Серед новацій ухваленого документа – договір оренди укладається на строк дії воєнного стану та 3 місяці після його припинення чи скасування. Також, розмір орендної плати за укладеними договорами оренди визначається за домовленістю сторін та погоджується уповноваженим суб’єктом управління, але не може становити менше 1% балансової вартості об’єкта оренди», – розповів голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

 Згідно з документом дозволяється на час воєнного стану підприємствам які входить до складу Державного концерну “Укроборонпром” aбo на момент припинення Державного концерну «Укроборонпром» входили до його складу, а також державними підприємствами, створеними Державним концерном «Укроборонпром», майна в оренду з метою розміщення виробництва, необхідного для забезпечення потреб сил безпеки i сил оборони, здійснюється за погодженням з уповноваженим суб’єктом управління без застосування конкурентних процедур.

 Договір оренди укладається на строк дії воєнного стану та 3 місяці після його припинення чи скасування.

Розмір орендної плати за укладеними договорами оренду визначається за домовленістю сторін та погоджується уповноваженим суб’єктом управління, але не може становити менте 1 відсотку балансової вартості об’єкта оренди.

Державний концерн “Укроборонпром” щомісяця інформує Кабінет Міністрів України та Фонд державного майна України про договори оренди, укладені відповідно до законопроєкту.

При цьому наголошується, що інформація про укладені договори оренди не публікуватиметься на час війни, однак буде оприлюднена протягом місяця з дня припинення чи скасування воєнного стану. Передача майна в суборенду забороняється. Також забороняється передача в оренду майна резидентам та юридичним особам країни окупанта чи компаніям, які входять до реєстру неприбуткових організацій

 Також в законопроєкті уточнили що передача майна підприємств концерну ДК «Укроборонпром» в оренду не потребує:

– внесення інформації про потенційний об’єкт оренди до електронної торгової системи;

– опублікування інформації про потенційний об’єкт оренди в системі;

– розміщення в системі оголошення про передачу майна в оренду та проведення аукціону на право оренди майна.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію ще на 90 днів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва