Мова — це наша зброя: соцмережі коментують мовний закон

17:53, 16 июля 2019
Користувачі коментують набрання чинності законом про мову.
Мова — це наша зброя: соцмережі коментують мовний закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» писала, що в Україні 16 липня набрав чинності закон про державну мову.

Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», гарантує позиції української мови в державному управлінні, сфері послуг, освіті й медіа.

Слід зазначити, що впроваджувати закон будуть поступово, тому не це повинно викликати дискомфорт у громадян. Проте держслужбовці, президент, депутати всіх рівнів, прокурори, судді, адвокати, нотаріуси, освітяни, медичні працівники під час виконання службових обов’язків від сьогодні зобов’язані послуговуватися саме українською мовою.

З нагоди набрання чинності законом українців привітали визначні діячі політичної та поетичної арени.

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська cолідарність» Петро Порошенко на власній сторінці у Facebook написав: «Сьогодні визначний день — вступив у силу історичний закон про функціонування української мови як державної.

Цей закон був розроблений у результаті широкої дискусії в Україні. Дякую народним депутатам, голові Верховної Ради, громадським активістам і діячам культури, які розробили і підтримали його.

Сподіваюся, що нова влада уважно вивчить текст закону і слідуватиме його букві. Адже українська мова — фундамент нашої національної ідентичності!».

Голова Верховної Ради Андрій Парубій привітав українців з подією: «Вітаю усіх українців! Сьогодні, 16 липня, починає діяти закон про українську мову!

Мова — це наша унікальна зброя. В умовах гібридної війни не менш сильна, ніж військове озброєння. Мова — запорука вільного й успішного майбутнього України».

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко також привітала всіх та закликала приєднатися до акції, що присвячена підтримці української мови.

Українська письменниця Ліна Костенко звернула увагу дописувачів на те, що саме передбачає Закон.

 

 

Користувачі активно вітають один одного з цим визначним днем та коментують зміни, що відбудуться в Україні завдяки цьому закону.

 

 

 

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді