«Україна проти Росії» — вперед до перемоги: флешмоб на підтримку українських правників в ЄСПЛ

13:22, 11 сентября 2019
Українські правники запустили флешмоб на підтримку Івана Ліщини перед слуханням в ЄСПЛ.
«Україна проти Росії» — вперед до перемоги: флешмоб на підтримку українських правників в ЄСПЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Судово-юридична газета» повідомляла, що 11 вересня ЄСПЛ розгляне факти порушення прав людини в Криму в межах справи «Україна проти Росії».

Європейський суд з прав людини проведе слухання міждержавної справи «Україна проти Росії» за звинуваченням російської сторони в порушенні Європейської конвенції прав людини в окупованому Криму.

«Європейський суд з прав людини проведе слухання «Україна проти Росії» щодо звинувачень у порушенні Росією в Криму Європейської конвенції прав людини», — заявили в ЄСПЛ.

Україна внесла цей позов проти Російської Федерації 13 березня 2014 року. 

«Уряд України заявляє, що Російська Федерація здійснює контроль над Автономною Республікою Крим, невід'ємною частиною України, з 27 лютого 2014 року. Юрисдикція над ситуацією привела до численних порушень Конвенції», — йдеться в повідомленні.

Серед конкретних порушень Україна вказує вбивство з боку Росії українських військовослужбовців, правоохоронців і цивільних осіб. Також йдеться про випадки застосування тортур, жорстокого поводження, протиправного утримання РФ українських громадян.

Заступник міністра юстиції України — уповноважений з питань Європейського суду з прав людини в Міністерство юстиції України Іван Ліщина разом із командою юристів представляє справу України проти Росії на усних слуханнях у Великій палаті ЄСПЛ.

Однак напередодні із Іваном Ліщиною стався прикрий випадок — він травмував ногу і на відповідальному заході буде взутий в капець.


На підтримку заступника міністра правники запустили флешмоб #one_shoe_challenge та публікують власні фотографії з однією туфлею.

 

 

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде