В Україні зареєстровано перший новий апеляційний господарський суд

16:31, 20 июня 2018
Південно-західний апеляційний господарський суд зареєстровано як юридичну особу.
В Україні зареєстровано перший новий апеляційний господарський суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 20 червня 2018 року, на виконання Указу Президента «Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах» №454/2017 Південно-західний апеляційний господарський суд зареєстровано як юридичну особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Південно-західний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі включатиме Миколаївську, Одеську та Херсонську області, з місцезнаходженням у місті Одесі.

Почне свою роботу новоутворений Південно-західний апеляційний господарський суд з дня, визначеного  у повідомленні голови цього суду про початок роботи, розміщеного в газеті «Голос України», відповідно до ч. 6 ст. 147 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів».

В Одеському апеляційному господарському суді буде припинено здійснення правосуддя з дня опублікування відповідного повідомлення.

До цього часу Одеський апеляційний господарський суд продовжує здійснювати свої повноваження, як суд апеляційної інстанції згідно з ЗУ «Про судоустрій і статус суддів».

Нагадаємо, що 14.06.2018 р. ДСА України було прийнято рішення про призначення тимчасово виконуючих обов’язків керівників апаратів новоутворюваних апеляційних судів для здійснення дій щодо реєстрації новоутвореного суду як юридичної особи, забезпечення необхідних дій для належного початку його роботи та представництва такого суду як органа державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами.

Тимчасово виконуючою обов’язків керівника апарату Південно-західного апеляційного господарського суду призначено Павлевську Ганну Вікторівну.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва