Люстрація директора ДБР Романа Труби: Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення

14:55, 13 марта 2019
Суд просили визнати протиправними дії Комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Бюро.
Люстрація директора ДБР Романа Труби: Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва зупинив провадження у справі за позовом народного депутата Юрія Македона щодо призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що суд зупинив провадження у цій справі до вирішення іншої адміністративної справи та набрання законної сили рішенням у ній, а саме, у справі про наявність підстав для люстрації Романа Труби, яка наразі розглядається Шостим апеляційним адміністративним судом. Зокрема, у листопаді 2018 року Окружним адміністративним судом Києва було прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом визнання протиправною бездіяльності Генеральної прокуратури України, яка полягає у непроведенні належним чином перевірки щодо поширення ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» на Романа Трубу, а також у незверненні до Міністерства юстиції України щодо включення Р. Труби до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України «Про очищення влади».

У суді нагадали, що у серпні минулого року Юрій Македон звернувся до суду через призначення Романа Труби директором ДБР. Позивач просив суд визнати протиправними дії Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад директора Державного бюро розслідування, його заступників, директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань щодо розгляду кандидатури, проведення рейтингового голосування, відбору та внесення подання прем’єр-міністру України про призначення Р. Труби на посаду директора ДБР. Окрім цього, позивач просив суд визнати протиправним і скасувати рішення Комісії про відбір Романа Труби на посаду директора Державного бюро розслідувань та про внесення подання прем’єр-міністру про його призначення на відповідну посаду. Наразі суд зупинив провадження у цій адміністративній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала інтерв’ю з директором ДБР. Роман Труба пояснив, чому на заступників директорів теруправлінь покладено обов’язки начальника слідства та як неприйняття змін до закону про ДБР впливає на роботу Бюро.

Також повідомлялося, що заважає ДБР повноцінно працювати.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду