Скасування арешту рахунків Януковича: у Шевченківському райсуді зробили заяву

17:38, 18 апреля 2019
Шевченківський райсуд роз’яснив рішення від 17 квітня 2019 року.
Скасування арешту рахунків Януковича: у Шевченківському райсуді зробили заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд міста Києва пояснив рішення від 17 квітня 2019 року про скасування арешту майна ТОВ «Аскор-Інвест». Про це повідомляє пре-служба суду у Facebook.

«У зв'язку з розповсюдженням засобами масової інформації серед громадськості інформаційних повідомлень із заголовками: «Суд снял арест со счетов "Всеукраинского банка развития", принадлежавшего сыну Виктора Януковича Александру» Шевченківський районний суд м.Києва звертає увагу громадськості та представників ЗМІ на наступне.

17 квітня 2019 року Шевченківський районний суд м.Києва розглянувши клопотання ТОВ «Аскор-Інвест» про скасування арешту майна постановив ухвалу про задоволення зазначеного клопотання.

Водночас в ході розгляду клопотання судом встановлено, що на рахунках ТОВ «Аскор-Інвест» (питання скасування арешту яких вирішувалося судом) не знаходились грошові кошти, що є предметом кримінального правопорушення розслідування. Вказані грошові кошти були перераховані одразу як надійшли на рахунки ТОВ «Аскор-Інвест» на рахунки інших юридичних осіб. При цьому, враховуючи, що ТОВ «Аскор-Інвест» не є юридичною особою, стосовно якої здійснюється кримінальне провадження та жодній службовій особі товариства не повідомлено про підозру в межах даного кримінального провадження, тому підстав, передбачених КПК України для застосування заходів забезпечення у вигляді арешту майна даного Товариства, не було.

Додатково повідомляємо, що більш детальне обґрунтування зазначеного судового рішення буде викладено у повному тексті ухвали суду, проголошення якого відбудеться о 15 год. 00 хв. 19 квітня 2019 року в приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва за адресою: м.Київ, вул. Дегтярівська, 31-А», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Шевченківський райсуд зняв арешт з рахунків банку екс-президента Віктора Януковича.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду