Втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя: засідання ВРП

17:42, 19 апреля 2019
Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області.
Втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя: засідання ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула повідомлення судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Жуковської Олександри Юріївни про втручання у її діяльність щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач — член ВРП Вадим Беляневич поінформував, що суддя Жуковська О.Ю. повідомляє, що в її провадженні перебувала справа про притягнення директора Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги до адміністративної відповідальності. Під час розгляду справи було допитано одинадцять свідків та досліджено письмові докази в трьох томах. Декілька судових засідань було перенесено у зв’язку з неявкою свідків, у тому числі працівника Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, постановою суду від 26 грудня 2017 року вказане адміністративне провадження закрито у зв’язку із закінченням строків притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності. Постанова набрала законної сили 9 січня 2018 року.

17 січня 2018 року на ім’я голови суду надійшов запит Управління захисту економіки в Рівненській області про надання інформації і копій документів стосовно судді Жуковської О.Ю. у зв’язку із встановленням факту неподання нею декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Суддя Жуковська О.Ю. уклала угоду з адвокатом з метою дізнатись, у межах якого провадження стосовно неї збиралися відомості.

Водночас на адвокатський запит Управління захисту економіки в Рівненській області повідомило, що стосовно Жуковської О.Ю. як судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області перевірки не проводились.

«На переконання судді Жуковської О.Ю., збір інформації стосовно неї, ініційований Управлінням захисту економіки в Рівненській області, здійснюється з метою підриву її авторитету як судді. Суддя розцінює це як «помсту» за прийняття постанови від 9 січня 2018 року у справі про адміністративне правопорушення та намагання вплинути на неї в майбутньому під час розгляду інших матеріалів, які надходять від цього підрозділу поліції», — сказано в повідомленні.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до начальника Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Єфтенія В.В. щодо недопущення співробітниками поліції дій, які порушують гарантії незалежності суддів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо нападу на суддю господарського суду Одеської області.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді