Збори суддів КАС ВС: прийнято декілька важливих рішень

15:14, 21 мая 2019
На зборах суддів був сформований склад палат КАС ВС.
Збори суддів КАС ВС: прийнято декілька важливих рішень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 20 травня, у КАС ВС відбулися збори суддів, у яких взяли участь 54 судді (у штаті суду — 55 суддів). Про це повідомляє офіційний сайт Верховного Суду.

Збори суддів КАС ВС визнали такою, що достроково вибула зі складу Великої Палати ВС, суддю Ірину Саприкіну.

У результаті таємного голосування за підрахунком голосів збори суддів обрали до Великої Палати ВС строком на три роки Михайла Гриціва і Тетяну Анцупову.

Збори суддів також сформували склад палат КАС ВС. До складу Судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів увійшло 15 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав — 15 суддів, Судової палати з розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян — 19 суддів.

Окрім цього, збори суддів внесли зміни до складу Об’єднаної палати КАС ВС: визнали такими, що достроково вибули зі складу цієї палати, Миколу Гімона, Михайла Гриціва, Надію Данилевич та обрали до складу Об’єднаної палати КАС ВС строком на три роки Олену Калашнікову, Наталію Коваленко, Андрія Рибачука.

Збори суддів також визначили персональний склад постійних колегій суддів, резервних суддів для постійних колегій суддів у складі судових палат КАС ВС.

Цього ж дня відбулися збори суддів судових палат, під час яких було обрано секретарів палат: Судову палату для розгляду справ щодо виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян очолила Олена Калашнікова, Палату для розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів — Раїса Ханова, Судову палату для розгляду справ щодо захисту соціальних прав очолив Андрій Рибачук.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в результаті таємного голосування найбільше голосів отримали Михайло Гриців (40) та Тетяна Анцупова (37). За Ігоря Желєзного віддали голоси 23 судді, за Наталію Мартинюк — 5. Не підтримали жодного кандидата — 0.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді