Судді КГС ВС обговорили з експертами Світового банку Кодекс з процедур банкрутства

16:41, 24 мая 2019
Учасники зустрічі обмінялися думками, поглядами та коментарями.
Судді КГС ВС обговорили з експертами Світового банку Кодекс з процедур банкрутства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 травня у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася робоча зустріч представників Світового банку з суддями цього Суду з метою обговорення новел законодавства у сфері банкрутства. Про це інформує офіційний сайт ВС.

У заході взяли участь секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Володимир Погребняк, судді КГС ВС Ніна Ткаченко, Сергій Жуков, Володимир Білоус, Лілія Катеринчук, Олександр Банасько, Костянтин Огороднік, начальник управління забезпечення роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Світлана Кольцова. Світовий банк представляли міжнародні експерти Даріус Тамаускас (експерт Світового банку у Києві) та Серхіо Аріел Муро (експерт Світового банку у Вашингтоні).

Секретар судової палати КГС ВС Володимир Погребняк ознайомив гостей зі структурою господарських судів, орієнтовною кількістю суддів, що спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, та принципами роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС.

Учасники зустрічі обмінялися думками, поглядами та коментарями щодо новел, передбачених у Кодексі України з процедур банкрутства. Зокрема, на прохання експертів судді поділилися своїм баченням щодо ролі арбітражних керуючих та покращення їхньої роботи в контексті положень цього Кодексу.

Окрім того, під час заходу сторони звернули увагу на важливість і перспективу міжнародної співпраці в розрізі прийняття нового законодавства з процедур банкрутства.

Судді висловили свої сподівання, що прийнятий Кодекс України з процедур банкрутства та судова практика після введення його в дію посприяють підвищенню позиції України за індикатором "Врегулювання неплатоспроможності" та в загальному рейтингу Doing Business.

У свою чергу, експерти Світового банку звернули увагу на необхідність налагодження постійного зв’язку з боку України відповідної групи, яка б складалася з представників різних державних органів, в тому числі суддівського корпусу, із групою з питань банкрутства Світового банку, аби досягнуті результати реформи інституту банкрутства відобразилися на позиції України в рейтингу Doing Business.

Водночас експерти висловилися щодо готовності Світового банку допомогти Україні краще підготуватися до застосування Кодексу України з процедур банкрутства, повідомили про організацію в середині червня відповідного семінару для суддів та плани провести додатковий семінар у вересні цього року. 

«Судово-юридична газета» вже писала, що прийняття Кодексу з процедур банкрутства стане тільки початком шляху формування окремого процесуального законодавства у цій сфері.

Також ми повідомляли, що невведення Кодексу в дію гальмує створення єдиного професійного об'єднання арбітражних керуючих.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки