Здійснення правосуддя у ВС: Пленум Верховного Суду вирішив низку питань

10:30, 25 мая 2019
Пленум ВС впорядкував структуру апарату ВС.
Здійснення правосуддя у ВС: Пленум Верховного Суду вирішив низку питань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 24 травня, Пленум Верховного Суду розглянув питання щодо внесення змін до Тимчасових засад використання автоматизованої системи документообігу суду, а також щодо оптимізації структури й штатного розпису апарату ВС. Про це повідомляє офіційний сайт ВС.

Запропоновані зміни зумовлені зарахуванням до штату ВС 75 новопризначених суддів (унаслідок завершення другої частини конкурсу на посади суддів ВС) та у зв’язку з цим необхідністю усунення значної різниці в робочому навантаженні нових суддів ВС та тих, які працюють з 15 грудня 2017 року.

У результаті обговорення першого питання Пленум Верховного Суду ухвалив постанову, відповідно до якої в разі виявлення значної різниці в навантаженні суддів та з метою його вирівняння за рішенням зборів суддів навантаження на суддю може бути тимчасово зменшено в порядку, встановленому Положенням про автоматизовану систему документообігу суду, або шляхом зупинення автоматизованого розподілу справ між суддями, у яких виявлено значну різницю в навантаженні.

Крім того, з метою усунення значної різниці в навантаженні суддів, дотримання своєчасного розгляду й вирішення справ у розумні строки Пленум Верховного Суду прийняв постанову, якою доповнив Тимчасові засади використання автоматизованої системи документообігу суду, передбачивши можливість перерозподілу між усіма суддями ВС справ, які передано Верховному Суду з вищих спеціалізованих судів та розгляд яких не розпочато. Такий перерозподіл можна буде здійснити за рішенням зборів суддів.

Друге питання порядку денного стосувалося структури та штатного розпису апарату ВС на 2019 рік. Так, у зв’язку з призначенням до ВС нових суддів виникла потреба у формуванні їхніх офісів, збільшенні кількості працівників патронатної служби та штатної чисельності окремих структурних підрозділів апарату ВС.

З огляду на зазначене Пленум Верховного Суду ухвалив постанову, якою впорядкував структуру апарату ВС.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вела трансляцію Пленуму ВС, якій проходив за участю нових суддів.

Крім того, суддя Касаційного цивільного суду прокоментувала результати Пленуму ВС.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді