Справа члена ВККС Луцюка: Окружний адмінсуд ухвалив рішення

17:55, 28 мая 2019
Суд ухвалив відмовити у забезпеченні позову.
Справа члена ВККС Луцюка: Окружний адмінсуд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва, розглянувши заяву про забезпечення позову щодо заборони Павлу Луцюку виконувати повноваження члена ВККСУ, ухвалив відмовити у його забезпеченні.

Суд вважає, що заявниками не надано суду достатніх та переконливих доказів того, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди їх правам, свободам та інтересам, як і того, що захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливий без вжиття таких заходів.

Окрім того, суд відхилив доводи заявників щодо необхідності забезпечення позову з підстав очевидної протиправності оскаржуваного рішення, оскільки питання його правомірності чи протиправності буде вирішене судом за результатами розгляду справи по суті.

Нагадаємо, на думку позивачів, предмет спору  неправомірність рішення про обрання у 2015 році П. Луцюка членом ВККС, тому вони просили суд забезпечити позов шляхом заборони йому виконувати повноваженням члена Комісії.

Водночас Окружним адміністративним судом Києва відкрито провадження у справі щодо скасування рішення з’їзду адвокатів України, який відбувся у 2015 рокі та згідно з яким П.  Луцюка було обрано членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Суд розглядатиме цю справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд просять встановити відсутність повноважень у голови ВККС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва