Адвокат не може самостійно посвідчити копію ордеру: Верховний Суд

10:20, 15 июня 2019
Можливості посвідчення відповідності оригіналу копії ордеру самостійно адвокатом положеннями ЦПК України і Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» не передбачено.
Адвокат не може самостійно посвідчити копію ордеру: Верховний Суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 травня 2019 року Верховний Суд у справі про зміну порядку та способу стягнення аліментів (справа № 202/5348/18, провадження № 61-10212ск19) постановив Ухвалу, в якій йдеться про неможливість посвідчення відповідності оригіналу копії ордеру самостійно адвокатом, оскільки положеннями ЦПК України і Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» такого права не передбачено.

Згідно з вимогами статті 62 ЦПК України ордер, який посвідчує повноваження адвоката як представника, подається в оригіналі. Відповідність оригінала копії ордеру може бути посвідчена підписом судді, після чого копія приєднується до матеріалів справи.

Верховний Суд прийшов до висновку про те, що можливості посвідчення відповідності оригіналу копії ордеру самостійно адвокатом положеннями ЦПК України і Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» не передбачено.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що через сайт НААУ кожен адвокат може отримати бланки ордерів на надання правової допомоги. Дана інновація затверджена рішенням Ради адвокатів України від 13 квітня 2019 року.

Також комітет з питань адвокатської етики НААУ розглянув питання захисту прав адвокатів. Також на засіданні було підняте питання формування недобросовісної практики отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Крім того, ми писали про те, як підготуватися до судового засідання, щоб не викликати гнів учасників. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді