Поновлення на посаді начальника теруправління оскаржать у ДБР

11:57, 18 июня 2019
Донецький окружний адміністративний суд поновив на посаді Назіра Бадахова.
Поновлення на посаді начальника теруправління оскаржать у ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна судова адміністрація планує звернутися до Державного бюро розслідувань у зв'язку із незаконним поновленням Назіра Бадахова на посаді начальника теруправління ДСА в Київській області, передають «Українські Новини».

У ДСА України також оскаржили рішення Донецького окружного адміністративного суду, який, скасувавши наказ про звільнення керівника територіального управління ДСА в Київській області Назіра Бадахова, фактично поновив на посаді корупціонера.

21 травня 2019 року Донецький окружний адміністративний суд поновив на посаді Назіра Бадахова, екс-начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області.

У Державній судові адміністрації переконані, що при прийнятті такого рішення не взято до уваги постанову Голосіївського районного суду, яка визнає існування реального конфлікту інтересів в діях Бадахова.

Голосіївський райсуд визнав, що Назір Бадахов використовував свої повноваження в приватних інтересах, отримуючи значні матеріальні блага з порушенням чинного законодавства.

«Згодом правомірність рішення Голосіївського районного суду Києва підтвердив Київський апеляційний суд, відмовивши пану Бадахову в апеляції. Ми вважаємо, що цими рішеннями українських судів Назіра Бадахова визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення, а значить - він не має права займати будь-які державні посади. Саме тому ми вирішили оскаржити рішення Донецького окружного адмінсуду, а також вирішили звернутись з цього приводу до Держбюро розслідувань», — повідомив голова ДСА Зеновій Холоднюк.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДСА запровадила спеціальні канали для надання повідомлень щодо боротьби з корупцією.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки