Судді ВС обговорили передачу кримінальних проваджень до Антикорсуду

13:05, 24 июня 2019
Старт роботи ВАКС заплановано на 5 вересня 2019 року.
Судді ВС обговорили передачу кримінальних проваджень до Антикорсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 червня 2019 року за сприяння Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні відбулася зустріч-обговорення проблемних питань юрисдикції Вищого антикорупційного суду України та реалізації перехідних положень щодо передачі кримінальних проваджень на розгляд ВАКС. Про це повідомляє прес-центр ВС.

Від Верховного Суду участь у зустрічі взяли голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко, секретар Третьої судової палати ККС ВС Герман Анісімов, судді Третьої судової палати Микола Ковтунович, Юрій Луганський, Сергій Фомін та начальник відділу єдності правових позицій правого управління (ІІІ) департаменту аналітичної та правової роботи ВС Геннадій Зеленов. Нагадаємо, що саме ця судова палата ККС ВС розглядатиме кримінальні провадження щодо корупційних злочинів у касаційному порядку.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що необхідно напрацювати єдиний підхід до вирішення означеного питання з метою уникнення надмірного навантаження на ВАКС та забезпечення ефективного розгляду підсудних йому справ.

Водночас було зазначено про наявність механізму направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в порядку ст. 34 КПК України, що вирішується колегією суддів Верховного Суду за поданням суду апеляційної інстанції або за клопотанням сторін чи потерпілого не пізніше п’яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

Зважаючи на те, що старт роботи ВАКС заплановано на 5 вересня 2019 року, виникає необхідність у чітких та скоординованих діях, зокрема й щодо напрацювання необхідних змін до законодавства з метою належного запуску роботи Вищого антикорупційного суду України.

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні підтримала намагання українських органів та інституцій встигнути зробити все вчасно і висловила готовність надати необхідну допомогу.

Також на зустрічі були присутні міжнародні експерти, судді ВАКС, науковці, адвокати, представники громадськості, НАБУ та інші.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, хто переміг у конкурсі на посаду заступника керівника Антикорсуду.

Крім цього, відомо, що призначено керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

Також оголошено конкурс на вакансії в апараті Вищого антикорупційного суду.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді