Позов до спікера Ради Андрія Парубія: суд ухвалив рішення

10:08, 10 июля 2019
Окружний адмінсуд розглянув справу за позовом до Андрія Парубія.
Позов до спікера Ради Андрія Парубія: суд ухвалив рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 9 липня, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув справу за позовом Рената Кузьміна до кандидата у народні депутати Андрія Парубія щодо протиправності його дій.

Нагадаємо, що позивач просив суд визнати протиправним звернення Андрія Парубія під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради України до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України з вимогою надати відомості щодо проживання Рената Кузьміна протягом останніх п’яти років на території України та перетину ним кордону.

Суд відмовив у задоволенні позову, мотивувавши своє рішення тим, що оскаржувані дії є діями відповідача як голови Верховної Ради України під час проведення пленарного засідання, а не як кандидата у народні депутати України. На думку суду, вказані заяви Парубія як голови ВРУ не є формою політичної агітації, а його повідомлення не висвітлюють діяльності відповідача як кандидата у народні депутати.

Слід зазначити, що даний спір виник щодо правовідносин, пов’язаних із виборчим процесом, тому справа була розглянута у строк, передбачений частиною одинадцятою статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме — протягом двох днів після надходження позовної заяви.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у суді оскаржують дії Парубія.

Також відомо, що ОАСК підбив підсумки роботи за перше півріччя 2019 року.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва