У ДСА обговорили виконання стратегії реформування судоустрою та судочинства

16:08, 16 июля 2019
На зустрічі також ішлося про реформи суміжних правових інститутів.
У ДСА обговорили виконання стратегії реформування судоустрою та судочинства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 16 липня, у Державній судовій адміністрації України відбулася робоча зустріч виконувачки обов'язків голови Людмили Гізатуліної з міжнародною експерткою проекту ЄС «ПРАВО-Justice» пані Редою Мольєне. На зустрічі обговорено питання оцінки процесу імплементації стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки. Про це повідомляє офіційний сайт ДСА.

Насамперед пані Мольєне подякувала ДСА України за зустріч і зазначила, що наразі триває робота над звітом із оцінки процесу імплементації названої стратегії.

Виконувачка обов'язків голови ДСА України поінформувала експертку про нинішній стан фінансового забезпечення судової системи у частині відповідальності ДСА України як головного розпорядника бюджетних коштів і звернула увагу на необхідність врегулювання окремих питань, що стосуються фінансового та матеріального забезпечення діяльності судової влади. Людмила Гізатуліна також зазначила, що зараз триває робота над обчисленням нормативів навантаження на суддів з метою визначення необхідної штатної кількості суддів у судах, а також інших видатків, що забезпечують функціонування судових органів.

Під час зустрічі обговорено фінансово-економічне забезпечення органів правосуддя, розглянуто стан справ щодо оптимізації судів та навантаження на суддів, розвитку ефективності управління судовим персоналом і реалізації ініціатив для поліпшення роботи судів.

За результатами зустрічі сторони домовилися про взаємний обмін інформацією під час підготовки звіту про результати судової реформи з тим, аби максимально ефективно використати його у визначенні та усуненні проблемних питань реформування та фінансового забезпечення судової влади.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДСА визначилася з кандидатами у члени ВККС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області