Підробила документи й «віджала» гроші: вирок суду щодо підприємиці набрав сили

15:25, 30 июля 2019
Обвинуваченій призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
Підробила документи й «віджала» гроші: вирок суду щодо підприємиці набрав сили
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор КПФ «Лім» та ПП «Віва-Бук» засуджена за вчинення злочинів, передбачених частиною другою статті 205 (Фіктивне підприємництво), частиною першою статті 209 (Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), частиною п'ятою статті 191 (Замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі) та частиною першою статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба Садгірського райсуду Чернівців.

«Обвинувачена протягом листопада 2004 року — січня 2005 року намагалась заволодіти бюджетними коштами, підробивши при цьому документи, а також із використанням фіктивного суб’єкту господарювання шляхом оформлення фіктивних податкових накладних. Під час судового розгляду перебувала у міжнародному розшуку та на судові засідання не з’являлася», — йдеться у повідомленні.

Так, під час судового розгляду кримінального провадження повністю була доведена вина обвинуваченої, яка підтверджується зібраними та дослідженими судом доказами.

Обвинуваченій призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, строком на 3 роки, з конфіскацією майна та у вигляді штрафу в розмірі 85 000 грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що справу про розкрадання 259,2 млн грн «Держінвестпроекту» скерували до суду.

Також ми писали, що ДБР повідомило про підозру колишньому чиновнику, який підозрюється у розкраданні 22 мільйонів гривень.

Додамо про зловживання чиновниці на понад 2 мільйони гривень. Це призвело до втрати активів Міністерства оборони України на загальну суму понад 2 млн гривень.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді