У Раді Європи обговорюють питання судової реформи в Україні

15:32, 18 ноября 2019
На заході також обговорять виконання рішень ЄСПЛ.
У Раді Європи обговорюють питання судової реформи в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 18 листопада, розпочався офіційний візит української делегації до Страсбурга (Французька Республіка) у рамках реалізації Проекту «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні». Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Під час візиту заплановано низку зустрічей із представниками різних установ Ради Європи, залучених до підтримки судової реформи в Україні, з метою обговорення питань щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини у справі «Куликов та інші проти України», впливу нового законодавства на  виконання рішень ЄСПЛ у групі справ «Олександр Волков проти України», а також на стан незалежності суддів в Україні, зміни в структурах Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

До складу делегації увійшли голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, члени Вищої ради правосуддя Лариса Швецова та Світлана Шелест, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Владислав Гуртенко.

Члени української делегації проведуть офіційні зустрічі із головою відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ліліт Данегян, керівником відділу правового співробітництва Департаменту правосуддя та правового співробітництва Генерального Директорату Саймоном Тонеллі, заступником Постійного представника України при Раді Європи Олександром Карасевичем, представником Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Ради Європи Павлом Пушкарем тощо.

У ВРП нагадали, що метою Проекту «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» є підтримка незалежності, справедливості та ефективності судової влади шляхом надання допомоги Україні у впровадженні реформ сектора правосуддя відповідно до стандартів та рекомендацій Ради Європи. Загальна тривалість проекту  три роки, його діяльність підтримується завдяки фінансовому внеску Уряду Великої Британії та Північної Ірландії.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у ВРП обговорили вдосконалення судового врядування та управління в Україні.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді