Процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» запустять у тестовому режимі

15:38, 8 июля 2020
У подальшому це сприяє технічному сприйняттю особистого кабінету адвоката його офіційною електронною адресою у розумінні процесуального законодавства.
Процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» запустять у тестовому режимі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 8 липня, відбулася зустріч представників Секретаріату НААУ та Державної судової адміністрації України, під час якої сторони обговорили питання технічного забезпечення можливості під’єднання адвокатів до підсистеми «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката в ЄРАУ. Про це повідомляє прес-служба НААУ.

У процесі зустрічі було вирішено, що незабаром у тестовому режимі буде запущено процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» з подальшим підтвердженням повноважень та дієздатності адвоката через ЄРАУ на дату здійснення такої реєстрації. Адвокати, які не зареєстровані у ЄРАУ, не зможуть пройти відповідну авторизацію у підсистемі «Електронний суд». Для цього сторони підпишуть договір з детальним протоколом обміну даними, щоб забезпечити наявність дійсно захищеного каналу зв’язку. У подальшому це сприяє технічному сприйняттю особистого кабінету адвоката його офіційною електронною адресою у розумінні процесуального законодавства.

«Наступним кроком планується створення вкладки «Електронний суд» у ЄРАУ, через яку у майбутньому у адвоката буде можливість входу до підсистеми «Електронний суд» із автоматичною авторизацією адвоката у цій підсистемі із використанням ЕЦП та підтвердженням його повноважень у відповідних справах. Головною перевагою є забезпечення надійності та 100% підтвердження у особи статусу та дієздатності адвоката через ЄРАУ», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також було обговорено розробку навчальних матеріалів для адвокатів з питань реєстрації та використання підсистеми «Електронний суд».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у НААУ перевірять набуття статусу адвоката ексголовним військовим прокурором Матіосом.

Додамо, що у НААУ створили комісію, яка проаналізує судову практику ВС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей