Як вберегтися від розсилки фейкових судових повідомлень: пояснення Київського апеляційного суду

13:10, 3 августа 2021
У Київському апеляційному суді розповіли про фішингову розсилку судових повісток-повідомлень зі скомпрометованої скриньки електронної пошти.
Як вберегтися від розсилки фейкових судових повідомлень: пояснення Київського апеляційного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський апеляційний суд повідомляє, що останнім часом зафіксовано неодноразові випадки розсилки фейкових судових повісток-повідомлень про виклик до суду через електронну пошту від імені Київського апеляційного суду, повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

Листи надходять з адреси, домен якої схожий на електронну пошту Київського апеляційного суду. Ініціатори розсилки незаконно використовують логотип та найменування суду. Вказана спам-розсилка містить вкладення, активація якого призводить до інфікування операційної системи шкідливим програмним забезпеченням.

Київський апеляційний суд закликає бути пильними та не відкривати вкладення листів, яких ви не очікували отримати. Зазначається, що єдиною офіційною електронною адресою, від імені якої можуть надходити повідомлення є [email protected].

Наразі Київський апеляційний суд з’ясовує ситуацію та повідомляє про намір звернутися до відповідних органів із запитом про встановлення організаторів фейкової розсилки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС продовжив розгляд справ щодо застосування санкцій до ТОВ «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ» і ТОВ «ТВ ВИБІР».

Також КАС ВС продовжує розгляд справи щодо санкцій до ТОВ «Новини 24 години».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва