КАС ВС розгляне позов Януковича про визнання протиправною ухвали ВРП щодо Луценка

09:26, 2 сентября 2019
Віктор Янукович через свого адвоката звернувся до ВРП.
КАС ВС розгляне позов Януковича про визнання протиправною ухвали ВРП щодо Луценка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Віктор Янукович через свого адвоката звернувся до ВРП зі скаргою на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про закриття дисциплінарного провадження стосовно колишнього Генерального прокурора України Юрія Луценка. ВРП ухвалою залишила цю скаргу без розгляду, вважаючи, що адвокат не підтвердив наявність у нього повноважень на представництво інтересів Віктора Януковича саме у ВРП.

Отримавши від довірителя повноваження оскаржити зазначену ухвалу ВРП до суду, адвокат Віктора Януковича звернувся з позовом до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, а також повторно звернувся до ВРП зі скаргою на рішення КДКП про закриття дисциплінарного провадження стосовно Луценка.

2 січня 2019 року КАС ВС відмовив у відкритті провадження у справі, вказавши, що оскарження ухвали ВРП про залишення без розгляду скарги на рішення КДКП не може бути самостійним предметом адміністративного позову

Цю ухвалу КАС ВС представники Віктора Януковича оскаржили до Великої Палати Верховного Суду.

29 серпня 2019 року у справі 9901/994/18 (провадження 11-23заі19) Велика Палата ВС скасувала зазначену ухвалу КАС ВС, а справу направила до КАС ВС для продовження судового розгляду.

Аналогічне рішення Велика Палата ВС ухвалила того ж дня і у справі №9901/44/19 (провадження 11-104заі19), в якій Віктор Янукович оскаржував ухвалу КАС ВС від 28 січня 2019 року про відмову у відкритті провадження у справі за ще одним його позовом про визнання протиправною та скасування ухвали ВРП про залишення без розгляду скарги на рішення КДКП про закриття дисциплінарного провадження стосовно Луценка.

Повні тексти відповідних постанов буде складено протягом 10 днів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адміністративного суду Києва подано позов з приводу вертолітного майданчика Януковича.

Також ми писали, що державні виконавці України стягнули більше 3 мільйонів доларів у справі про спецконфіскацію коштів Януковича.

Крім того, суд арештував екс-міністра часів Януковича, який вкрав із держбюджету 3,1 млрд грн.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва