Гаряча вода вже з’явилась на Троєщині та Лісовому масиві: скільки чекати іншим киянам

16:20, 16 октября 2018
Зекономлені 1,2 млрд підуть на зарплати і надбавки столичним освітянам.
Гаряча вода вже з’явилась на Троєщині та Лісовому масиві: скільки чекати іншим киянам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Гаряча вода повертається у домівки киян. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні, яке він розмістив на сторінці у Facebook.

«Київ нарешті отримав газ і розпочав постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків, де її не було кілька місяців. Ми підключили ТЕЦ-6, на більшу потужність тепер працює ТЕЦ-5. Відновлюють роботу котельні — підключили 90 відсотків з тих, що не працювали», — наголосив мер столиці.

За його словами, гаряча вода вже подається мешканцям Троєщини, Лісового масиву, а від сьогодні — на Оболонь і Поділ.

«Також ми починаємо технологічний процес запуску системи опалення. Планово нам потрібно не менше 10 днів, щоб подати тепло в усі будинки та установи столиці», — зазначив Віталій Кличко.

Мер нагадав, що, пройшовши через складний період і довівши справедливість своєї позиції, місто не втратило 1,2 млрд гривень коштів громади. Їх намагалися стягнути за штрафи і пені приватної компанії.

«Нам є куди витрачати ці кошти! Частина з них, наприклад, піде на зарплати і надбавки столичним освітянам. Бо державну освітню субвенцію міста недоотримали», — сказав мер Києва.

Віталій Кличко також закликав киян відповідально ставитися до питання теплоенергозбереження.

«Це і зачинені вікна та двері у ваших під’їздах. І програма 70/30, яка успішно втілюється у столиці. Ця програма дозволяє мешканцям будинків економити на сплаті за опалення до 50-ти відсотків коштів. Тож усі разом готуємося до зими!» — звернувся до киян Віталій Кличко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що мер Києва Віталій Кличко пообіцяв відновити подачу гарячої води для жителів столиці вже наступного тижня. Така заява була зроблена у вівторок, 9 жовтня. Глава міста відзначив, що ситуація з постачанням жителів столиці гарячою водою є «досить складною». Також додав, що на шляху відновлення постачання гарячої води керівництву міста довелося «подолати багато перешкод».

Нагадаємо про субсидії і тарифи в Україні: чого варто чекати в опалювальний сезон. Взимку 2018 року, також як і в торішню зиму, комунальні субсидії отримувала половина сімей України. Разом з тим збільшувалися і борги за комунальні послуги. Витрати на субсидії можуть зменшити вже в наступному році.

На оплату комуналки в Україні держдопомога була введена після першого чималого зростання тарифів в 2015 році. Її отримують сім'ї, в яких витрати на комунальні послуги перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Вони росли до 2018 року, в якому досягли понад 70 млрд грн. У 2019 уряд має намір виділити на державну допомогу трохи більше 55 млрд грн.

Також, Кабмін змінив правила встановлення індивідуального лічильника тепла. Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники, зможуть регулювати температуру в своїх квартирах, економити тепло і платити виключно за власним лічильником, а не по перевитраті через недбалого сусіда. Доплата складе лише за обігрів загальних місць користування і допоміжних приміщень відповідно до площі квартири.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді