Вчинив фізичне насильство: ДБР взялося за військовослужбовця

16:45, 12 февраля 2019
Військовослужбовцю вже повідомили про підозру.
Вчинив фізичне насильство: ДБР взялося за військовослужбовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Львівського теруправління ДБР повідомили про підозру військовослужбовцю Національної гвардії за систематичне вчинення фізичного насильства по відношенню до колеги по службі. Про це передає прес-служба Бюро.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Тернопільського гарнізону Західного регіону.

За даними слідства, військовослужбовець однієї з частин Національної гвардії неодноразово бив молодшого колегу по службі з метою принизити його та утвердити власний авторитет у військовому колективі. Внаслідок заподіяних численних тілесних ушкоджень, потерпілий втратив селезінку та перебуває на лікуванні у стаціонарі. 

Військовослужбовцю повідомили про підозру у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 та ч. 3 статті 406  Кримінального кодексу України). Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва