Розкрадання 20 млн гривень Укрзалізниці: суд провів підготовче засідання у справі

13:20, 5 марта 2019
Обвинувальний акт було скеровано до суду ще у березні 2017 року.
Розкрадання 20 млн гривень Укрзалізниці: суд провів підготовче засідання у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Солом'янському районному суді Києва 4 березня 2019 року продовжено підготовче судове засідання у справі про протиправне заволодіння у 2015 році коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» (філія ПАТ «Укрзалізниця») на суму понад 20 млн грн, їх подальшу легалізацію, а також вчинення у 2016 році замаху на незаконне заволодіння 43 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба САП.

На засіданні було заслухано доводи прокурора щодо можливості призначення обвинувального акту до розгляду по суті, а також аргументи сторони захисту обвинувачених проти прийняття судом такого рішення.

На наступному засіданні, яке призначено на 11:30 10 квітня 2019 року, буде продовжено заслуховування судом правових позицій сторін з цих та інших питань, які потребують вирішення саме на цій стадії кримінального провадження.

Нагадаємо, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою ще у березні 2017 року скеровано до суду обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України та ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 КК України. У вересні минулого року Солом’янським районним судом Києва постановлено ухвалу про непідсудність справи цьому суду та її передачу до іншого суду.

Втім, Київським апеляційним судом це рішення визнано незаконним і справу повернуто тій же колегії суддів для продовження її розгляду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ затримала посадовця Укрзалізниці під час отримання хабара. Службовець вимагав від підприємця 250 тисяч гривень за надання в оренду майна державної установи.

Також ми повідомяли, що НАБУ повідомило про підозру сімом посадовцям Укрзалізниці. За даними слідства, чоловіки організували закупку стрілочної продукції за завищеними цінами й у такий спосіб заволоділи коштами в сумі близько 93 млн грн.

Окрім того, помічнику одного з народних депутатів України, колишньому посадовцю АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у заволодінні 93 млн грн УЗ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва