Як поліція покриває незаконні дії щодо привласнення майна, відео

08:30, 20 марта 2019
Чому виконання припису КП «Київблагоустрій» не гарантує збереження майна компанії.
Як поліція покриває незаконні дії щодо привласнення майна, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

15 березня під будівлю за адресою бул. Т. Шевченка, 1, що знаходиться на балансі ТОВ «Управляюча компанія «Карпати М», прибули невстановлені особи. Через кілька хвилин було демонтовано та вивезено у невідомому напрямку власність компанії  шлагбаум, що коштує не один десяток тисяч гривень. Будь-яких пояснень чи документів для демонтажу прибулі особи не надали.

Найбільш цікаве в цьому те, що злочин відбувався під наглядом поліції. Замість того, щоб вжити заходів запобігання кримінальному правопорушенню, представники в поліцейській формі мовчки спостерігали за ним. На основі чого відбувається демонтаж, пояснити патрульні так і не змогли.

Зазначимо, що вимоги раніше виданого припису КП «Київблагоустрій» були в повному обсязі виконанні ТОВ «Карпати М», але це не стало на заваді  протиправним діям. Водночас КП «Київблагоустрій» не здійснило будь-який правових дій щодо вирішення правомірності розміщення шлагбауму для заїзду на прилеглу територію будівлі.

Відповідно до порядку демонтажу МАФів, у даному випадку шлагбаума, знесення мало б здійснюватися за рішенням комісії у складі представника КП «Київблагоустрій», представника від ТОВ «Карпати М» (утримувача будівлі) та поліції. При цьому, згідно з порядком, мав складатися опис, акт у трьох примірниках та мала б надаватися інформація щодо подальшого місця зберігання шлагбаума, що зроблено не було.

Тож питання, чому поліція не лише проявила повну бездіяльність, але й фактично покривала протиправні дії з боку КП «Київблагоустрій», залишається відкритим.

Докладніше — у матеріалі «Право TV».

Автор:
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду