Втручання НАБУ у вибори в США: з’явилась офіційна відповідь Артема Ситника

13:10, 22 марта 2019
Директор Бюро вважає звинувачення голови ГПУ «абсурдною спробою» дискредитувати інституцію.
Втручання НАБУ у вибори в США: з’явилась офіційна відповідь Артема Ситника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає абсурдною заяву генерального прокурора України Юрія Луценка, який зробив припущення щодо можливого втручання Бюро у хід президентських виборів у США в 2016 році. У НАБУ вважають, що своєю заявою генпрокурор спробував дискредитувати незалежну інституцію.

Про це у п’ятницю, 22 березня повідомляє прес-служба НАБУ, публікуючи відеозвернення директора Бюро.

У офіційній заяві НАБУ йдеться про таке: «Компетенція НАБУ — викриття та притягнення до відповідальності саме українських топ-посадовців. Тож ніяких доказів протиправної діяльності американського політтехнолога Пола Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією Національного бюро. Генеральний прокурор добре обізнаний із цим фактом, адже всі матеріали розслідування «чорної бухгалтерії» Партії регіонів (крім епізоду стосовно дій колишнього голови Центральної виборчої комісії України, слідство у якому призупинено прокурорами САП) ще у червні 2017 року передані до департаменту спеціальних розслідувань ГПУ для подальшого слідства.

Зі свого боку нагадаємо, що інформацію зі згадкою про присутність прізвища Манафорта з-поміж інших на сторінках так званої «чорної бухгалтерії» НАБУ опублікувало у відповідь на численні запити українських та зарубіжних ЗМІ для уникнення її викривлення та спекуляцій».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у САП зробили заяву, в якій звинуватили Національне антикорупційне бюро у покриванні корупції у власному відомстві

Також ми повідомляли, що ДБР перевірить директора НАБУ Артема Ситника на причетність до корупційних схем на підприємствах Укроборонпрому. Про це повідомив директор Держбюро розслідувань Роман Труба.

Окрім того, прокурори САП відкрили кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника. Голова САП вважає, що Бюро свідомо приховало 87 аркушів із матеріалів справи про корупцію в Укроборонпромі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва