Погоріла на хабарі: прокуратура Києва відстояла реальне покарання для чиновниці ДФС

12:38, 5 апреля 2019
Посадовець вимагала гроші у приватного підприємця за зменшення суми пені.
Погоріла на хабарі: прокуратура Києва відстояла реальне покарання для чиновниці ДФС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура міста Києва в апеляційному суді відстояла законність покарання у вигляді 5 років позбавлення волі екс-начальнику відділу ДПІ Дніпровського району ГУ ДФС у місті Києві, яку викрили на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Посадовець вимагала та отримала від представника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 111 тис. гривень за зменшення суми пені.

Дніпровський райсуд міста Києва визнав зловмисницю винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати адміністративні посади в органах державної влади на 3 роки та конфіскацією майна.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, захисник подала апеляційну скаргу, в якій просила вирок скасувати та закрити кримінальне провадження. Прокурор був проти задоволення скарги.

Заслухавши доводи сторін, Київський апеляційний суд залишив вирок суду в частині призначеного покарання без змін.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  повідомляла, що у Дніпрі засудили викритих на хабарі начальника відділу управління карного розшуку та старшого оперуповноваженого ГУ НП у області.

Також стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало начальника слідчого відділення поліції під час отримання хабара.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді