На Волині суд виніс рішення у справі незаконно звільненого працівника

15:59, 5 апреля 2019
Суд визнав незаконним та скасував наказ про звільнення.
На Волині суд виніс рішення у справі незаконно звільненого працівника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Любешівський районний суд Волинської області 2 квітня завершив розгляд цивільної справи за позовом гр. П до Маневицького управління водного господарства та виконувача обов’язків заступника Маневицького управління водного господарства гр. Б про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, встановлення факту трудових відносин, стягнення невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Про це передає прес-служба суду.

Відповідно до рішення суду, позивач працював в Любешівському управлінні водного господарства (далі — ЛУВГ ) понад 20 років.

У червні 2018 року йому стало відомо про приєднання Любешівського УВГ до Маневицього УВГ (далі — МУВГ) та попереджено про майбутнє вивільнення у зв’язку з реорганізацією ЛУВГ.

З введенням нового штатного розпису з 1 вересня 2018 року відбулось скорочення штатної одиниці його посади. Дізнавшись, що він не працює у МУВГ взагалі та не був ознайомлений з наказом про звільнення, звернувся до суду.

У своїй позовній заяві вказує, що при звільненні його з посади не враховано положення статті 42 КЗпП на переважне право залишитись на роботі, не виплачено вихідної допомоги при звільненні та компенсації за частину невикористаної відпустки та було звільнено без дотримання відповідних процедур та гарантій.

«Проаналізувавши досліджені у ході судового розгляду докази, суд визнав незаконним та скасував наказ № 52-п голови комісії з реорганізації Любешівського управління водного господарства гр.Б у частині звільнення гр.П у зв’язку з переведенням у Маневицьке управління водного господарства на підставі пункту 5 статті 36 Кодексу законів про працю України; встановив факт продовження трудових відносин між між гр.П та Маневицьким управлінням водного господарства у період виконання позивачем обов’язків сторожа Любешівської експлуатаційної дільниці Маневицького управління водного господарства; зобов’язав Маневицьке управління водного господарства нарахувати та виплатити заробітну плату за період виконання обов’язків сторожа Любешівської експлуатаційної дільниці Маневицького управління водного господарства; поновив на роботі та стягнув середній заробіток за час вимушеного прогулу у період з 20 вересня 2018 року по 27 березня 2019 року у сумі 24022 (двадцять чотири тисячі двадцять дві) гривні 70 копійок», — йдеться у повідомленні суду.

Рішення суду не набрало законної сили і може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції.

З текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (справа №162/768/18).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мінсоцполітики висунуло чергову ініціативу щодо змін у трудовому законодавстві. На офіційному сайті відомства розміщено законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права працівників на своєчасну виплату заробітної плати».

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва