Справа «Привату»: голова суду звинуватив Порошенка в порушенні закону

18:46, 19 апреля 2019
Він порадив суддям звернутися до правоохоронних органів, а також до Вищої ради правосуддя із заявою про втручання в їхню діяльність щодо здійснення правосуддя.
Справа «Привату»: голова суду звинуватив Порошенка в порушенні закону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Павло Вовк, голова Окружного адмінсуду Києва, який денаціоналізував Приватбанк, заявляє, що президент Петро Порошенко не мав права доручати силовикам перевірку суддів цієї установи, передає «Українська правда» з посиланням на Facebook П. Вовка.

«По-перше, хочу подякувати за добру фіксацію власних, як на мене, неправомірних дій. Це завжди полегшує процес притягнення до відповідальності авторів таких заяв» каже суддя.

Він нагадав, що 18 квітня на засіданні РНБО керівник держави закликав прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів для того, щоб перезапустити Окружний адмінсуд столиці, який ухвалив рішення щодо ПриватБанку. СБУ та Генпрокуратурі було доручено оцінити, чи є підстави для порушення кримінальної справи щодо суддів за неправосудне рішення. «Дані висловлювання, особливо поки судове рішення не набрало законної сили  це фактично погроза одним суддям та своєрідний сигнал іншим, які здійснюватимуть перегляд рішення, що в перспективі на них очікує»,  пояснює П. Вовк.

Він порадив суддям звернутися до правоохоронних органів, а також до Вищої ради правосуддя з заявою про втручання в їхню діяльність щодо здійснення правосуддя. «Так, очікувати зараз об’єктивної та негайної реакції не варто. Проте з часом, безумовно, буде надана відповідна оцінка незаконним діям авторів цих гучних заяв»,  зауважив очільник суду. Він натякнув, що такі заяви та дії Порошенка можуть коштувати йому вироку Європейського суду з прав людини.

На завершення свого посту голова ОАСК порадив Президенту радше подумати про те, як «змістовно та аргументовано» викласти свою юридичну позицію за позовом «колишнього колеги» Давида Жванії про заборону виїзду за кордон.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що П. Вовк прокоментував рішення Окружного адмінсуду щодо визнання незаконною націоналізації ПриватБанку.

Також відомо, що Петро Порошенко на засіданні РНБО роздав накази через рішення по ПриватБанку.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду