Звільнення українських моряків: трибунал ООН винесе рішення

19:53, 24 мая 2019
Будь-які заходи трибуналу ООН допоможуть звільнити полонених моряків, — Зеркаль.
Звільнення українських моряків: трибунал ООН винесе рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25 травня о 13.00 трибунал Організації Об'єднаних Націй оголосить рішення щодо зобов’язань Російської Федерації припинити кримінальне переслідування наших 24 моряків, звільнити їх і повернути в Україну, а також повернути українські військові кораблі.

Заступник глави МЗС Олена Зеркаль у Facebook зазначила, що будь-які заходи, визначені трибуналом ООН, допоможуть звільнити українських моряків. «Навіть якщо трибунал вирішить, що не має підстав для ухвалення наказу про тимчасові заходи, це також буде кроком уперед у нашій стратегії по звільненню українських військових кораблів і моряків».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 10 травня пройшли перші слухання в Міжнародному трибуналі ООН у справі про захоплених в Російській Федерації моряків. 

Також відомо, що в МЗС РФ відреагували на звернення України до Міжнародного трибуналу щодо звільнення полонених моряків. Кремль вважає, що у Міжнародного трибуналу з морського права немає юрисдикції для розгляду конфлікту. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва