Кваліфкомісія прокурорів відкрила провадження на Холодницького: що відомо

19:29, 19 июня 2019
Дисциплінарне провадження було відкрите через порушення в електронних деклараціях.
Кваліфкомісія прокурорів відкрила провадження на Холодницького: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) 10 червня відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького через порушення в електронних деклараціях, передає «ЦПК».

У травні 2019 року Центр протидії корупції (ЦПК) подав скаргу до КДКП за фактом порушення Холодницьким низки вимог Закону України “Про запобігання корупції” під час подання електронних декларацій за 2016-2017 роки. Порушення виявило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повної перевірки декларацій керівника САП.

Так, Холодницький вніс в декларацію менший на 25 тисяч грн дохід від продажу майна, ніж отримав насправді, зазначив недостовірну інформацію щодо коштів на банківському рахунку і не вказав, що позичав кошти третім особам.

Загалом сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить 135 тисяч грн. Примітно, що у декларації за 2017 рік були допущені ті ж самі порушення, про що зазначено в рішенні НАЗК.

Закон України “Про прокуратуру” передбачає, що порушення подання декларації є підставою для притягнення прокурора до дисциплінарної відповідальності. Серед видів покарання — догана, заборона підвищення або ж звільнення.

“Керівник САП Холодницький дуже добре знається на вимогах подання декларацій, оскільки особисто є процесуальним керівником у кримінальних справах, які розслідуються за фактами брехні в деклараціях. Тож ці порушення свідчать про нехтування Холодницьким законодавством, а сам керівник САП міг легковажно сподіватися, що через займану ним високу посаду не отримає покарання”, — каже юрист ЦПК Андрій Савін.

Перевірку Холодницького здійснюватиме член КДКП Валерій Архіпов. Вона триватиме протягом двох місяців і за потреби може бути продовжена ще на місяць.

Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський висунув вимоги до Ситника і Холодницького.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області