Масово вирубували ліс: ДБР розкрило подробиці у справі харківських лісників

11:48, 23 августа 2019
Своїми діями вони завдали тяжких збитків лісовому господарству та державному бюджету.
Масово вирубували ліс: ДБР розкрило подробиці у справі харківських лісників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР викрило харківських лісників, які організовано здійснювали масове вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп». Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook.

Як стало відомо раніше, своїми діями службові особи лісових господарств Харківської області ймовірно завдали збитків державі на суму 23,8 мільйона гривень.

Проте Бюро отримало нові результати судово-економічної експертизи, яка встановила, що сума збитків  майже 58,5 мільйона гривень.

Зазначається, що розлідування триває за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція цієї статті передбачає таке покарання: позбавлення волі строком від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Рівненщині невідомі кинули гранату в будинок лісничого, який не дозволяв розкрадати ліс.

Також нам стало відомо, що на Херсонщині зникла частина лісу.

Додамо, що у Харкові лісники здійснювали масове вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп». Вирубували переважно найбільш цінні породи деревини — дуб, клен, ясен та інші. Своїми діями вони завдали тяжких збитків лісовому господарству та державному бюджету.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки